SD Trading wil sterrenkokfestival servies leveren

Het duurzame wegwerpservies van SD Trading trekt de belangstelling van culinaire festivals. Eigenaar Thomas Kascha hoopt op deelname aan een bijzonder gastronomisch festival van Jonnie Boer van sterrenrestaurant de Librije.
Laagdrempelige culinaire evenementen waar sterrenchefs hun kunsten vertonen zijn in opkomst. Honderdduizenden gerechten worden er in een kort tijdsbestek geserveerd. Op plekken waar lekker eten en een groot publiek samenkomen, wil eigenaar Thomas Kascha van SD Trading aanwezig zijn met zijn duurzame wegwerpservies. Vorig jaar werden zijn borden, bekers en bestek al op Taste of Amsterdam gebruikt, een culinair festival waar duizenden fijnproevers op afkomen. Voor dit jaar is Kascha in overleg met Taste of London, goed voor zo’n 80.000 bezoekers in een paar dagen.
‘Sterrenchefs willen ook buiten hun restaurant kwaliteit leveren. Op culinaire festivals wordt er met papieren of plastic bordjes gewerkt. Gewoon servies is logistiek gezien onmogelijk. Daarvan word je als chef en bezoeker niet vrolijk,’ zegt Kascha. ‘Dan hebben we het nog niet eens over de vervuiling die het oplevert. Wij bieden een alternatief.’
Gastronomisch festival
Het gastronomisch festival Chefs Revolution van topkok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije staat bovenaan zijn verlanglijst. Dit bijzondere culinaire evenement vindt begin juni plaats in Zwolle. Onder andere de kersverse driesterrenkok Gert de Mangeleer uit België en Thomas Bühner uit Duitsland en een keur aan andere Europese sterrenkoks hebben hun aanwezigheid toegezegd. ‘Jonnie Boer is een grote naam en heeft de ballen om een festival met chef-koks neer te zetten. Binnenkort zit ik met de organisatie aan tafel,’ zegt Kascha.
Lucratieve orders
Gastronomische festivals zoals Taste of Chefs Revolution zijn goed voor grote, lucratieve orders. De organisatie benadert zelf deelnemende restaurants of zij de bordjes van SD Trading willen gebruiken. Bestellingen worden als één grote order bij het bedrijf uit Diemen geplaatst. Het gaat in het geval van grote festivals soms om aantallen van honderdduizenden bordjes. ‘Stel je voor dat je porseleinen servies in zulke aantallen over zacht en hobbelig festivalterrein moet vervoeren. Mijn servies is veel lichter en hoef je na gebruik niet af te wassen. Dat scheelt een wasstraat aan manuren.’
SD Trading
De 37-jarige Kascha droomt er hardop van om uit te groeien tot de marktreus in duurzame gebruiksartikelen. Het gaat hem niet alleen om duurzaam; de producten moeten er ook mooi uitzien. Met zijn handelsbedrijf SD Trading exporteert hij servies naar Europa en de Verenigde Staten. Uit Japan haalt hij Wasara, een minimalistisch servies. Uit de eigen fabriek in India komt het Hampiservies, gemaakt van de afgevallen palmbladeren van de arecaboom. Beide producten hebben designprijzen gewonnen en zijn in musea tentoongesteld. ‘Onze producten slaan een brug tussen duurzaamheid, design en de consument,’ zegt Kascha.

Archives